Понад 40 спортсменів Дніпропетровщини увійшли до збірної України з Дефлімпійських ігор

Понад 40 спортсменів Дніпропетровщини увійшли до збірної України з Дефлімпійських ігор

Спортсмени нашої області представлятимуть Україну на Міжнародних змаганнях, які відбудуться у Бразилії. Більшість учасників з Дніпра.

З першого до п'ятнадцятого травня у місті Кашіас-ду-Сул у Бразилії відбудуться Дефлімпійські ігри. Участь у них братимуть 40 спортсменів Дніпропетровщини.

«Це знакова подія для спортивної громадськості всього світу. Ці ігри було перенесено з минулого року на цей рік, у зв'язку з пандемією. І Україна, незважаючи на військовий стан, на ті події, які ми переживаємо сьогодні — теж братиме участь у них», — зазначила директорка регіонального центру з фізичної культури і спорту «Інваспорт» Олена Зайцева.

Однак через військовий стан національна збірна була скорочена. Відбір проходив за високими критеріями. Команда була сформована зі спортсменів, які раніше посіли призові місця на Чемпіонатах світу та Європи.

«У цьому році ми другі за кількістю спортсменів, представлених на Дефлімпійських іграх. А саме це — сорок спортсменів з восьми видів спорту. Які це види спорту? Це самі популярні. Легка атлетика — 8 спортсменів, плавання — 5. Баскетбол — це унікальна команда. Вона вперше в минулому році виборола титул Чемпіона Європи. Дзюдо — 5 спортсменів, кульова стрільба — 4 спортсмени, карате — 3 спортсмени, і тхвеквондо — 1 спортсмен», — додала Олена Зайцева.

Довідка: Дефлімпійські ігри — це спортивні змагання найвищого рівня для людей з порушеннями слуху.

Джерело