Посівна кампанія триває у штатному режимі, – аграрії Дніпропетровщини

Посівна кампанія триває у штатному режимі, – аграрії Дніпропетровщини

Землі Дніпропетровщини вже на 40 відсотків засіяні ранніми зерновими культурами. Про це повідомили аграрії під час брифінгу. Усього заплановано обробити 1 мільйон 180 тисяч гектарів області.

«З них 137 тисяч гектарів – це ярий ячмінь, 18 тисяч гектарів – горох, 3,2 тисячі гектарів – ярова пшениця. Також є в планах засіяти ярий ріпак», – повідомив директор Інституту зернового господарства НАН України Владислав Черчіль.

Вже наступного тижня в області візьмуться за пізні зернові культури. 610 тисяч гектарів землі планують засіяти соняшником. Ще 300 тисяч гектарів – кукурудзою. В цілому, кажуть аграрії, посівна кампанія йде за планом. Проте є проблеми з обіговими коштами, що пов'язані з порушенням логістики.

«Особливості у тому, що фермерам не вистачає обігових коштів для закупки дизельного палива. Воно, в принципі, є. Коштів не вистачає, тому що дуже багато продукції лежить зараз на складах. Ми не можемо їх реалізувати. Це – найголовніша проблема», – повідомив директор ГО «Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області» Анатолій Гайворонський.

Фермери налаштовані оптимістично та жартома кажуть: готові засіяти не тільки Дніпропетровщину, а й Кубань, бо впевнені у перемозі Збройних сил України.

Джерело