Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому регіоні під контролем, — Олександр Вілкул

Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому регіоні під контролем, — Олександр Вілкул

ФОТО: Facebook

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула від 27.04.2022.

Сьогодні, 27 квітня, начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул звернувся до жителів міста та розповів і про поточну ситуацію в районі.

Головне:

– Ситуація у Кривому Розі та Криворізькому регіоні перебуває під повним контролем ЗСУ та Військової адміністрації. Ворожі війська успішно стримуються на далекому периметрі. Найближчі точки бойових зіткнень – 50 км від міста і далі. Не розкриваючи воєнної інформації – сьогодні наші попрацювали дуже добре на попередження.

– Орки продовжують масовані обстріли мирних територій. Вночі потрапили в елеватор у Криворізькому районі та об'єкт енергетичної інфраструктури у районі Зеленодольська – на цих об'єктах ніколи не було військових. Окупанти проводять тактику випаленої землі.

– Також вдень вели обстріл у районі населених пунктів на кордоні Херсонської області та Криворізького району. Тричі обстріляли касетними снарядами Велику Кострому на кордоні з Херсонщиною. Жертв немає.

– Разом із військовими продовжуємо роботу щодо зміцнення наших позицій. Останнім часом оборона міста та регіону ще значно посилилася. Ми готові до будь-якого розвитку подій.

– З сьогоднішнього дня у Кривому Розі проїзд у комунальному транспорті безплатний не лише для всіх мешканців міста, а для всіх. У тому числі – військових, переселенців, мешканців Криворізького району.

– Сьогодні на сесії міськради створено комісію з перейменування топографічних назв, насамперед пов'язаних із Росією та Білоруссю. Хтось скаже, що не час, є питання важливіші. Але не може бути у Кривому Розі вулиць Московська, Волгоградська або особливо Бурятська, коли за 50 кілометрів від міста звершують підрозділи орків із Бурятії.

– У місті забезпечено стабільну роботу всієї інфраструктури, газо-, водо-, електропостачання. Працює міський транспорт та всі комунальні служби.

– Забезпечено посилене патрулювання міста. Проводиться контрдиверсійна робота.

Нудної вам ночі, дорогі земляки!

Слава Україні!

Раніше ми писали про сьогоднішнє звернення Володимира Зеленського до українців.

Джерело