У дніпровському «СпівДія хаб» допомогли більш ніж 33000 мешканцям та переселенцям — 34 телеканал

У дніпровському «СпівДія хаб» допомогли більш ніж 33000 мешканцям та переселенцям - 34 телеканал

У дніпровському «СпівДія хаб» вже допомогли більш ніж 33000 людей, які постраждалих від війни. У «Хабі» продовжують приймати гуманітарні вантажі, обробляти заявки, формувати пакунки. Куди звертатися, розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській ОВА.

«СпівДія хаб» Дніпра – це співпраця волонтерів, молодіжного активу та комунальних структур. Робимо акцент на максимальному покритті конкретної потреби мешканців. Коли людина залишає заявку, ми з нею зв’язуємося і уточнюємо, що саме для неї необхідно. Наприклад, потрібні підгузки, дитяче харчування чи специфічні продукти», – розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

Вона додала, що у роботі хабу щодня задіяні близько 190 волонтерів. Вже допомогли більш ніж 33 тис людям – мешканцям області та переселенцям. Тим, хто потребує підтримки, слід заповнити анкету за посиланням.

Нещодавно у Дніпрі запрацював і «СпівДія хаб» з Донецької області, зазначила начальниця управління Донецької ОВА Лілія Золкіна.

У дніпровському «СпівДія хаб» допомогли більш ніж 33000 мешканцям та переселенцям - 34 телеканал

У дніпровському «СпівДія хаб» допомогли більш ніж 33000 мешканцям та переселенцям - 34 телеканал

«Донецький хаб зміг розміститися на базі дніпровського. На жаль, працювати у своїй області та розподіляти там гуманітарні бокси ми вже не могли, бо це небезпечно. Дякуємо усім, хто допомагає доставляти посилки мешканцям, які залишаються у Донецькій області», – сказала Лілія Золкіна.

Начальниця управління Донецької ОВА додала, що вони вже розподілили 17 т гуманітарного вантажу та допомогли майже 500 мешканцям Донеччини. Зокрема, тим, хто нині залишається у Краматорську, Слов’янську, Добропіллі, Бахмуті.

Усі, хто потребують допомоги, можуть також звертатися на урядову «гарячу лінію» за номером 1545. Там – замовити продуктові та гігієнічні набори, попросити ліки. А також отримати психологічну підтримку та юридичні консультації.

Джерело