У лікарнях Дніпра новонародженим подарували вишиванки

У лікарнях Дніпра новонародженим подарували вишиванки

Благодійники подарували діткам вишиті сорочки, які будуть слугувати оберегами.

Вишиванки для малечі: у лікарнях Дніпра новонародженим діткам благодійники подарували вишиті сорочки. Такий оберіг отримала і Альона. Дівчинці всього тиждень. І важить вона 700 грамів. Її батьки приїхали до нашого міста з Донеччини, аби дати шанс дитині на життя. Лікарі переживали за стан матері і дівчинки.

«Я дала шанс. І зараз я задоволена тим, що я зробила кесарів і в мене дитинка лежить, розвивається, вже знято з апарата, ми задоволені. Вже почали годувати і хочемо набирати вагу», — каже Олена Кудинська, мати новонародженої дівчинки.

І батьки дівчинки впевнені, що в цьому вишиванка їй допоможе. Адже вона — справжній український оберіг.

«Тут у лікарні Мечникова їй лікарі подарували життя. За нею зараз доглядають, за нею доглядають, а вишиванка – це старий народний український символ – оберег. Візерунок вишиванки вишивається спеціально червоними та чорними нитками у визначеному порядку, коли вишивають вишиванку до неї закладають молитву», — зазначає батько дитини, Артем Колісник.

Вишиванку отримала і ось ця маленька Єлизавета із Кривого Рогу. І хоч поки що сорочка завелика, батьки із нетерпінням чекають, коли зможуть побачити донечку в українському одязі.

Всього до лікарні передали 5 вишиванок. Три для хлопчиків та дві для дівчаток.

«Ці вишиванки ми подарували маловісним діткам і діткам, які знаходяться в реанімації. Бо вишиванка є оберегом і ми хочемо, щоб ці дітки всі були живі, здорові і радували своїх батьків», — розповіла Ірина Китова, заступниця директора медичного закладу.

І батьки кожного маленького українця мріють про найшвидшу перемогу, аби усі діти росли під мирним небом.

Джерело