У Підгородному ситуація контрольована, посівна розпочнеться за графіком, — Андрій Горб

У Підгородному ситуація контрольована, посівна розпочнеться за графіком, — Андрій Горб

На брифінгу в Дніпропетровській обладміністрації міський голова Підгородного розповів про ситуацію в громаді та готовності до посівної.

Ситуація в місті та громаді повністю контрольована. У Підгородному вже відновлена робота більшості підприємств. Достатньо добрив, насіння, пального. Всі фермери закупились вчасно і готові до початку посівної.

«Хочу сказати, що всі аграрні питання, всі польові роботи проходять. Ми поставили таку задачу в найближчі півтора місяці, в основний сезон городніх, польових робіт, щоб усі землі, які є в нашій громаді, були засіяні, тому що продовольча безпека буде на першому місці в найближчі місяці і цього року», – повідомив міський голова Підгородного Андрій Горб.

Одним із головних завдань на сьогодні залишається робота з біженцями. Більша частина переселенців, а саме 4000, проходять транзитом через місто, зупиняючись на два-три дні. На сьогодні на утриманні громади перебувають близько 400 внутрішньо переміщених осіб.

«Ми розміщуємо їх в наших комунальних закладах, якась частина, можливо, приймається населенням, але невеличка. І більша частина людей від’їжджає далі, у західні регіони, за кордон», – додав Андрій Горб.

У Підгородному більшу частину бюджету зробили напіввійськовим. Місто надало фінансову підтримку:

  1. військовій частині, у вигляді 5 мільйонів гривень;
  2. територіальній обороні декілька мільйонів;
  3. сім’ям мобілізованих захисників – 20 000 гривень – разова допомога.

Щодо загальної ситуації – місто забезпечене продуктами, банкомати, транспорт і заправки працюють.

«У нас ситуація не гірша, ніж у Дніпрі. Тобто більш-менш контрольована. Тому, я думаю, що сьогодні наша громада може працювати, може себе забезпечувати, ну і ми щодня працюємо над тим, щоб усе було добре», – сказав міський голова Підгородного Андрій Горб.

Джерело