Ексзаступника міністра оборони Шаповалова заарештували — 02 лютого 2023 :: Новини Донбасу

Суд заарештував на два місяці ексзаступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

2 лютого Печерський районний суд Києва, за клопотанням ДБР, обрав Шаповалову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 402 мільйони 600 тисяч гривень.

За даними слідства, Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, лобіював укладення договорів про постачання продуктів для військових за завищеними цінами, а також закупівель бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних сил України низької якості на загальну суму понад мільярд гривень.

21 січня видання ZN.ua випустило розслідування, в якому стверджується, що Міноборони України закуповує продукти для військовослужбовців у 2-3 рази дорожче, ніж у роздрібних магазинах.

Міноборони опублікувало заяву, в якій назвали маніпулятивною інформацію про закупівлю продовольства за завищеними цінами та повідомило про проведення перевірки. Зокрема, міністр оборони Олексій Резніков пояснював зазначену в документах ціну за яйця в 17 гривень за штуку «технічною помилкою».

У НАБУ повідомили, що разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою розслідують можливі зловживання Міноборони під час купівлі продуктів для військових. Слідство перевіряє закупівлі на понад 13 млрд гривень.

24 січня заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова було звільнено у зв’язку зі скандалом навколо закупівель харчових продуктів для військовослужбовців. 1 лютого стало відомо, що співробітники Державного бюро розслідувань повідомили Шаповалову про підозру.

Дивіться також:


Джерело