Головний військовий цвинтар РФ у Москві майже закінчився — 04 травня 2024 :: Донеччина

На головному військовому цвинтарі у Росії закінчуються місця, тому Міноборони країни-агресора забрало 17 гектарів лісопарку у Підмосков’ї для його розширення. Про це пише «Нова газета Європа».

Міноборони РФ забрало у своє користування 17 гектарів Пирогівського лісопарку у міському окрузі Митіщі Московської області. Там планують продовжити ховати військових учасників так званої «спеціальної військової операції» проти України. Переважно тут ховають високих військових чинів. 

Головний військовий цвинтар РФ у Москві майже закінчився - 04 травня 2024 :: Донеччина

Видання зазначає, що кількість нових могил у «Пантеоні» почала стрімко зростати після початку повномасштабної війни РФ в Україні. За словами мешканців сусіднього села, похорон з військовими почестями на цвинтарі проходить щодня.  

Російська армія зараз на 15 відсотків більша, ніж на момент вторгнення в Україну 2022 року. Про це заявив Верховний головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі.

За даними Генштабу ЗСУ, у березні втрати російської окупаційної армії з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 433 тисячі осіб.

Джерело