Хто стали заступниками головкому ЗСУ та начальника Генштабу — 10 лютого 2024 :: Донеччина

Заступниками головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського стали полковники Вадим Сухаревський та Андрій Лебеденко, повідомив президент Володимир Зеленський.

«Сьогодні весь день проводив наради з військовими, з військовим керівництвом та урядом. Продовжуємо перезавантаження команди управління у силах оборони. Тепер до виконання нових обов’язків приступають люди, яких добре знають в армії і самі добре знають, що потрібно армії. Бойові командири цієї війни, чий досвід буде корисним саме на загальноармійському рівні», — сказав він у відеозверненні.

За його словами, «заступниками головкому Олександра Сирського стали полковник Вадим Сухаревський, його напрямок — це безпілотні системи та розвиток застосування дронів нашими воїнами, і полковник Андрій Лебеденко, його напрямок — це інновації, а саме технологічний компонент армії та бойових систем».


Він також назвав нових заступників нового начальника Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича.

«Бригадний генерал Володимир Горбатюк, його напрямок — це оперативна робота, робота штабів, планування, управління. У кожному штабі мають на 100% розуміти фронт. Бригадний генерал Олексій Шевченко. Його напрямок — це логістика, максимальна якість логістики у нашій армії. Бригадний генерал Михайло Драпатий. Він відповідатиме за підготовку, якісне тренування наших військових», — сказав президент.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело