Місія ООН чекає на гарантії від РФ, щоб вирушити на підтоплене лівобережжя Херсонщини — 13 червня 2023 :: Донеччина

Росія досі не надала гарантій безпеки для переправи команди ООН на лівий берег Херсонщини та допомоги постраждалим від підриву Каховської ГЕС. Про це йдеться у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун.

У ній йдеться про те, що ООН продовжує взаємодіяти з урядами України та РФ з метою отримання доступу до всіх мирних жителів, які постраждали від нищівних наслідків руйнування греблі Каховської ГЕС.

«З операційної точки зору наші човни, співробітники та матеріали готові до відправки. Однак Російська Федерація ще не надала гарантій безпеки, необхідних для переправи на лівий берег міста  Дніпро, включаючи Олешки», — наголосила Деніз Браун.

Координаторка пояснила, що ці гарантії необхідні для безпеки команди та запобігання додатковим ризикам для людей, які потребують допомоги.

Вона підсумувала, що ООН продовжить надавати життєво необхідну допомогу в районах під контролем уряду України і докладати всіх можливих зусиль, щоб дістатися людей, які постраждали від затоплення і потребують невідкладної життєво необхідної допомоги, де б вони не знаходилися.

Джерело