На сході та півдні України противник не припиняє атаки на позиції ЗСУ — 23 жовтня 2023 :: Донеччина

На сході та півдні України противник не припиняє атаки на позиції ЗСУ - 23 жовтня 2023 :: Донеччина

Фото: Генштаб ЗСУ

Оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною, за добу сталося 38 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.

Зазначається, що на Куп’янському напрямі українські підрозділи відбили три атаки окупантів у районі Іванівки Харківської області.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили усі атаки росіян біля Надії Луганської області.

На Бахмутському напрямі українські підрозділи відбили близько десяти атак противника у районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Тоне Донецької області. Усього Силами оборони відбито близько десяти атак.

На Мар’їнському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Перемоги Донецької області, де силами оборони відбито понад десять атак агресора.

На Шахтарському напрямі підрозділи української армії відбили усі атаки росіян біля Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника на південний схід від Малої Токмачки Запорізької області.

Водночас, Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують супротивника вздовж усієї лінії фронту.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело