СБУ повідомила про підозру заступниці Пушиліна Тетяні Переверзєвій — 13 червня 2024 :: Донеччина

СБУ повідомила про підозру заступниці Пушиліна Тетяні Переверзєвій - 13 червня 2024 :: Донеччина

Заступниця Пушиліна Тетяна Переверзєва. Фото: СБУ

СБУ повідомила про підозру заступниці голови угруповання «ДНР». Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях.

Вона відповідає за функціонування та діяльність псевдопарламенту квазіутворення.

Слідство встановило, що колаборантка почала співпрацювати з окупантами у 2014 році одразу після захоплення територій Донецької області. Колишня бухгалтерка із Донецька виконувала обов’язки так званої «заступниці міністра фінансів», а згодом стала «віцепрем’єром» при сепаратистах. Після незаконних виборів восени 2023 року її перепризначили на цю посаду.

Жінка особисто координує взаємодію органів влади загарбників, фейкових міністерств та відомств, контролює дотримання законів окупантів, звітує перед російським урядом щодо використання фінансів.

Зрадниця також стала пропагандистською медійною фігурою. Вона з’являється у друкованих ЗМІ, телебаченні, інтернет-ресурсах, використовуючи їх для популяризації діяльності органів окупаційної влади.

Слідчі СБУ заочно повідомили жінці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади) Кримінального кодексу України.

Йдеться про заступницю Дениса Пушиліна Тетяну Переверзєву.

Нагадаємо, що СБУ повідомила про підозру «дитячому омбудсмену ЛНР» Інні Міщенко, яка може бути причетна до депортації дітей до РФ.

Переможемо цензуру разом!

Як читати «Новини Донбасу» на окупованих територіях

Джерело