Ситуація на окупованих територіях станом на 19 листопада — 20 листопада 2022 :: Новини Донбасу

Суспільство

Нари з дощок, їжа раз на добу: Мобілізований з Приморського краю росіянин Михайло Н. розповів про в’язницю «ДНР» для військових. Чоловік потрапив до підвалу в окупованому населеному пункті Завітне Бажання Донецької області.

Призначеного росіянами «мера» Енергодара Олександра Волгу звільнили з «посади» й заборонили йому перебувати на території області.

В окупованому Донецьку відкрили пам’ятник командиру бойовиків Ользі Качурі («Корсє»).

«Корса» до 2011 року працювала в українській міліції. Остання посада – заступниця начальника Кіровського райвідділу міліції у Донецьку. 2014 року Качура увійшла до складу незаконного збройного формування — «3-я окрема мотострілкова бригада «Беркут» 1-го армійського корпусу угруповання «ДНР».

Бойові дії

Російські військові обстріли Запорізької АЕС вивели з ладу її інфраструктуру, необхідну для відновлення виробництва електроенергії для потреб України.

Внаслідок обстрілів на підконтрольній угрупованням «ДНР» і «ЛНР» території загинула одна людина і поранено двох мирних жителів.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело