Ситуація на окупованих територіях станом на 21 листопада — 21 листопада 2022 :: Новини Донбасу

Економіка

Президент РФ Володимиром Путіним підписав папір, згідно з яким «Центральні банки» «Л-ДНР» будуть перетворені на товариства з обмеженою відповідальністю та передані в управління російському державному «Промзв’язкбанк».

Суспільство

Запасів води у водосховищах на непідконтрольній території Донеччини залишилося на шість-сім місяців. Про це російським «Известиям» розповів головний інженер «Води Донбасу» Сергій Мокрий.

У Маріуполі окупанти розпочали знесення Будинку зв’язку, який розташований у центрі міста. Разом із будівлею знищать і унікальний витвір мистецтва монументалізму авторства маріупольця Віктора Арнаутова «Підкорювачі космосу».

Російські окупанти пограбували Каховську філію Херсонського обласного краєзнавчого музею, де було близько 17 тисяч експонатів, а також Херсонський краєзнавчий музей.

У захопленій російськими військами Станиці Луганській відновили та відкрили меморіал «Князь Ігор».

«Міністра природних ресурсів та екологічної безпеки» під час угруповання «ЛНР» Юрія Дегтярьова заарештовано за підозрою в махінаціях з лісом.

Права людини

Українські правоохоронці зафіксували місця тортур, облаштованих окупантами у чотирьох приміщеннях у Херсоні.

Бойові дії

Росія будує оборонну споруду «засічну межу» на російсько-українському кордоні у Білгородській області.

У угрупуванні «ЛНР» заявили, що в ході обстрілу Алчевська загинули двоє людей, один отримав поранення.

Внаслідок обстрілів у Донецьку без електроенергії залишилося близько 50 тисяч абонентів. Знеструмлено частини Ленінського, Петрівського, Ворошилівського, Київського, Кіровського та Куйбишевського районів. Також «штаб тероборони ДНР» заявив, що під час обстрілу у Донецьку загинула жінка.

У Макіївці вранці сталася пожежа на нафтобазі на вулиці Антропова. Зайнялися дві цистерни з паливом на залізничному полотні за територією нафтобази, а також три стаціонарні ємності поблизу.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело