Ситуація на окупованих територіях станом на 6 січня — 06 січня 2023 :: Новини Донбасу

Суспільство

Засновник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин хоче контролювати соляні та гіпсові шахти поблизу Бахмута Донецької області, тому для російських окупаційних військ важливо взяти саме це українське місто.

В уряді звернулися до українських громадян на тимчасово окупованих територіях із закликом не відвідувати храми на Різдво через можливі провокації РФ.

У Маріуполі окупанти встановили погруддя Леніна на одному з постаментів Алеї класиків у Міському саду. Раніше на цих постаментах були погруддя представників літератури та науки. Який із них замінили Леніним, невідомо.

Журналісти впізнали кількох засуджених, про зняття судимостей, з яких заявив засновник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин. Серед них люди, які отримали строки за вбивство, розбій, організацію злочинного угруповання та провадження амфетаміну.

Політика

У той час як Володимир Путін записує новорічне звернення на тлі нібито військових десь у тилу, Євген Пригожин зустрічає Новий рік на передовій. Їздить на фронт, спілкується із ув’язненими-добровольцями, ходить на похорон загиблих. Як «кухар Путіна» став «обличчям» СВО і навіщо йому публічність?

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело