Ситуація на окупованих територіях станом на 7 березня — 07 березня 2023 :: Донеччина

Суспільство

Сьогодні відбувся черговий обмін військовополоненими між Україною та Росією. Україна повернула 130 осіб: 126 захисників та 4 захисниці, РФ — 90 осіб.

Силові структури Білорусі показали відео затримання людини, яку назвали «українським диверсантом». Його звинувачують у диверсії проти російського літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50 на аеродромі «Мачуліщі». На відео чоловік називає себе Миколою Володимировичем Швецем. Він сказав, що діяв за наказом СБУ.

Села навколо окупованого російською армією Сєвєродонецька заселені військовими РФ, заявив мер Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

Бойові дії

Один із напрямків, де російські війська не змогли досягти вагомих результатів, — мар’їнський. Сама Мар’їнка межує з Петровським районом Донецька. Території по обидві сторони від лінії фронту — під вогнем з 2014-го року. Тільки між ними є суттєва різниця. Петровський район нехай і зруйнований, але не знищений. Мар’їнку за час так званої «спецоперації» путінські війська випалили вщент.

Мирний житель загинув під час вибуху на вибухонебезпечному предметі у Волноваському районі в селі Золотоустівка, заявили у угрупуванні «ДНР».

Новини Донбасу у відеоформаті: 

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело