Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 1 лютого — 01 лютого 2024 :: Донеччина

Політика

На тимчасово окупованих територіях України росіяни готуються залучити своїх військових до так званих президентських виборів, які відбудуться у березні цього року.

Суспільство

Окупанти обіцяли скасувати оплату за комунальні послуги. Але насправді маріупольцям автоматично надсилають квитанції на оплату послуг. Зокрема, за електроенергію, якої не було. Сотні людей щодня стоять у чергах на перерахунок, повідомила Маріупольська міськрада.

У Будьоннівському районі окупованого Донецька прорвало міський колектор. Каналізаційні води затопили вулиці селища Тепличне.

Права людини

Так званий «верховний суд» угруповання «ДНР» ухвалив черговий незаконний вирок полоненому українському військовому. 22-річного водія взводу матеріально-технічного забезпечення 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Сабіра Романовича позбавили волі на 26 років. Його звинувачують у «розстріл цивільного у Маріуполі у березні 2022 року».

Бойові дії

В угрупуванні «ЛНР» заявили, що через скидання боєприпасу з безпілотника у Зимогір’ї загинула жінка, її онук поранений.

У ніч із 31 січня на 1 лютого військові спецпідрозділи «Group 13» ГУР Міноборони знищили ракетний катер «Івановець» Чорноморського флоту РФ.

В результаті атаки 31 січня на Севастополь було атаковано пункт зв’язку військової частини 80159, який, згідно з відкритими даними, відноситься до військового аеродрому Бельбек.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело