Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 20 липня — 21 липня 2023 :: Донеччина

Політика

З 21 липня 2023 року всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в напрямку морських портів Російської Федерації та українських морських портів на тимчасово окупованій території, можуть розглядатися Україною як такі, що перевозять вантажі військового призначення.

Права людини

Журналіст українського інформагентства УНІАН Дмитро Хілюк, якого російські військові викрали на Київщині у березні 2022 року, перебуває в одній із виправних колоній Володимирської області РФ. При цьому, як пише видання організації «Репортери без кордонів» (RSF), Росія заперечує, що тримає журналіста в полоні.

Боєць полку «Азов» Сашко «Мюнхен» вже більше року перебуває у полоні, його не хоче обмінювати російська сторона.

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну понад півтисячі мешканців Мелітополя були у полоні у російських окупантів.

Суспільство

Окупанти запроваджують пропускний режим в’їзду до Рубіжного з 1 серпня 2023 року. Так, заборонено в’їзд у місто через КПП осіб, які не мають реєстрації в місті, за винятком громадян, які мають вагому причину відвідувати місто та попередньо оформили перепустку в «адміністрації» міста.

Бойові дії

У ніч на четвер російські окупанти завдали удару по Одесі, внаслідок удару зруйновано адміністративну будівлю. Вісім людей отримали поранення, одна загинула.

Також уночі російські військові атакували Миколаїв, поранення отримали 19 людей, одна загинула.

Внаслідок удару дрону на півночі Криму загинула дівчинка. Чотири адміністративні будівлі отримали пошкодження.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело