Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 20 вересня — 20 вересня 2024 :: Донеччина

Суспільство

На Донеччині ввели тимчасове обмеження руху авто та людей, зокрема представників громадських, благодійних, гуманітарних організацій та їх транспортних засобів на територіях населених пунктів, де ведуться активні бойові дії.

В Україні держслужбовцям та військовим заборонили використовувати Telegram на службових пристроях. Виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов’язків.

Слов’янський олійно-жировий комбінат припинив своє існування, а зараз його просто ріжуть на метал. Комбінат був одним із найбільших олійно-жирових комплексів країни, мав власну торгову марку та потужності для виробництва бутильованої продукції. До його складу входили три основні виробничі підрозділи: маслоекстракційний цех, гідрогенізаційний цех, миловарний цех. Продукція – олія соняшникова та майонез – реалізовувалася під ТМ «Славолія».

Житло та майно не менше 70 мешканців окупованої Росією частини Донецької області пошкоджено внаслідок природних пожеж.

Слідком РФ визнав , що пропагандиста Рассела Бентлі вбили російські військові у Донецьку. Як зазначається, закінчено розслідування кримінальної справи щодо військовослужбовців Збройних Сил РФ Віталія Вансяцького, Владислава Агальцева, Володимира Бажина та Андрія Йорданова. Судячи з інформації з відкритих джерел, усі четверо військових 5-ї бригади є мешканцями окупованої частини Донецької області.

Бойові дії

За даними аналітиків групи DeepState, росіяни змогли просунутися біля Нью-Йорка, Івановського, Галицинівки, а також у Торецьку.

В американському Інституті вивчення війни повідомили, що ЗСУ нещодавно просунулися на південний схід від села Маринівка. Це село знаходиться на південний схід від Покровська і на північний схід від Селидово.

Окупанти завдали удару по Костянтинівці з артилерії, поранено п’ятьох людей. Пошкоджено фасади багатоквартирних будинків, торгові павільйони, газопровід, магазин, адміністративну будівлю, гараж, а також лінія електромережі та газопровід.

Внаслідок російського удару у Дружківці було пошкоджено п’ятиповерховий будинок на одній із центральних вулиць міста. Поранено двох людей. Крім цього, армія РФ вдарила по Слов’янську, Добропіллю та Білицькому.

В окупованій Горлівці протягом дня кілька мікрорайонів постраждали від обстрілу. Як стверджують в окупаційній адміністрації «ДНР», до вечора 20 вересня відомо про поранення 10 мирних горлівчан унаслідок артобстрілу житлового масиву «Будівельник».

Голова окупаційної адміністрації Іван Приходько заявив , що загинули двоє цивільних жителів. На опублікованих із місця події фотографіях видно тіло загиблого чоловіка. При цьому «Новини Донбасу» звернули увагу, що на знімках у причепі вантажівки були «Зуби дракона» — квадратно-пірамідальні укріплення із залізобетону, які використовують збройні сили Росії для перешкоджання руху танків та іншої військової техніки супротивника.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Шановні читачі! Ми хочемо зробити нашу розсилку більш цікавою та корисною, тому просимо відповісти на кілька запитань.

Джерело