Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 21 червня — 22 червня 2024 :: Донеччина

Суспільство

Угруповання «ДНР» назвало окуповані міста, де будуватимуть житлові будинки. Так, голова «ДНР» Денис Пушилін заявив, що «під житлове будівництво визначено 150 земельних ділянок у Донецьку, Маріуполі, Новоазовську, Волновасі та Макіївці». Він не уточнив, чи це житло буде для людей, які втратили будинки і квартири в ході російської окупації, або ж ці будинки будуть продавати.

У Маріуполі окупаційна влада затвердила «порядок», згідно з яким тепер без участі власника можна визнати земельну ділянку «безгоспною» та «націоналізувати». Тепер загарбники можуть «обстежити» земельну ділянку щодо дотримання якихось «обов’язкових вимог».

Бойові дії

Спікер оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин повідомив , що сили оборони України контролюють обстановку у Часовому Яру та біля нього. Він зазначив, що росіяни на цьому напрямі намагаються вирівняти лінію бойового дотику. Тому з іншого напряму для посилення Часового Яру та його околиць було перекинуто підрозділи 24-ї бригади.

Вранці російські війська авіабомбою УМПБ Д-30СН вдарили містом Селидове Донецької області. Пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, а також автомобіль. В результаті атаки двоє людей загинули, ще троє – отримали поранення.

В окупованому Первомайську 19 червня у «КАМАЗі» російських військових здетонували боєприпаси. Це сталося приблизно в той самий час, коли окупаційна влада заявила про атаку ударних безпілотників на місто.

У ніч проти 21 червня у селі Воронцовка в Краснодарському краї РФ невстановлена ракета влучила до казарми в/год 33859. Поруч знаходиться полігон Воронцовський. Будівлю казарми пошкоджено, поранено 9 російських військовослужбовців.

В окупованому Первомайську Луганської області частково обвалився мур багатоповерхового будинку. В угрупуванні «ЛНР» заявили, що це наслідки обстрілу. Пошкоджено газову трубу.

Російська ППО збила свій військово-транспортний вертоліт у небі над Анапою у Краснодарському краї Росії.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Шановні читачі! Ми хочемо зробити нашу розсилку більш цікавою та корисною, тому просимо відповісти на кілька запитань.

Джерело