Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 31 травня — 31 травня 2023 :: Донеччина

Політика

Глава угрупування «ЛНР» Леонід Пасічник скасував «апарат уряду». Раніше Пасічник ліквідував виконавчі органи «державної влади ЛНР», у тому числі «міністерства» та «народну міліцію».

Суспільство

У Росії звітують про «успіхи» паспортизації на тимчасово окупованих територіях. Українцям видали 1,5 мільйони паспортів РФ за останні 8 місяців. Охочих добровільно стати російськими громадянами виявилося не так багато, як очікували росіяни. Тому почали маніпулювати долями людей, щоб примусово паспортизувати українців та досягти потрібних показників. Інструментом шантажу стало й майно українців. Без російського паспорта люди ризикують виявитися викинутими з власних будинків або депортованими з рідних міст. Що робити в подібних ситуаціях – розбираємося у цьому відео.

У Бахмуті залишається близько 500 мирних мешканців, розповів мер міста Олексій Рева. До повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну на території Бахмутської громади проживало близько 80 тисяч жителів, 70 тисяч серед них саме жителі Бахмута.

Глава угрупування Денис Пушилін «ДНР» стверджує , що у «Азовсталі» з’явився «стратегічний інвестор». Однак поки що він не назвав жодних імен.

В окупованому Донецьку так звана поліція угруповання «ДНР» підозрює директора однієї з будівельних організацій у шахрайстві під час капітального ремонту школи.

Бойові дії

У селищі Карпати Перевальського району Луганської області 5 людей загинули та 19 – поранені внаслідок обстрілу. В окупованому селищі під постріл потрапила птахофабрика, заявили в угрупуванні «ЛНР».

Збройні сили РФ підірвали дорогу з України до монумента «Три сестри». У російському військовому командуванні вважають, що це допоможе не допустити заходу «українських ДРГ» до Брянської області РФ.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякує, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело