Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 6 жовтня — 06 жовтня 2024 :: Донеччина

Суспільство

Росія захопила Вугледар на Донеччині. «Клята фортеця» — саме так місто називали пропагандисти — не здавалася з моменту повномасштабного вторгнення. Але в результаті Вугледар таки не встояв під натиском штурмів з авіабомб. Сили оборони змушені були вийти із населеного пункту. Які можуть бути наслідки, чи варто чекати обвалу фронту на північ від Вугледара — читайте у статті «Новин Донбасу».

Бойові дії

Армія РФ скинула три керовані авіабомби на Костянтинівку, одна людина загинула, двоє поранені. Пошкоджено два багатоквартирні будинки, адміністративну будівлю, магазин, кафе, пошту, лінію електропередач. Щонайменше 4 людей поранено внаслідок обстрілу Біленького Краматорської громади. Серед поранених – 1 дитина, постраждалих доставлено до лікарні. РФ вдарила ракетою Х-22 по Краматорську. Пошкоджено пожежно-рятувальну частину та промислові об’єкти.

Через бойові дії минулої доби знеструмлено 13,1 тисячі абонентів у 13 населених пунктах Донеччини.

Під час нічної атаки безпілотників на Одещину постраждала одна людина, вона перебуває у тяжкому стані. Також в Одесі пошкоджено складські приміщення та вантажні автомобілі.

Військовослужбовці спецпідрозділу ГУР МО України «Крила» знищили російський зенітно-ракетний комплекс «Оса». Його вартість 10 мільйонів доларів. Вартість fpv-дрону, яким розвідники спалили «Осу» — кілька сотень доларів.

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Шановні читачі! Ми хочемо зробити нашу розсилку більш цікавою та корисною, тому просимо відповісти на кілька запитань.

Джерело