Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 6 липня — 06 липня 2024 :: Донеччина

Суспільство

За час повномасштабної війни в Україну з російського полону повернулися 3310 людей. Загалом Росія та Україна обмінювалися полоненими 53 рази.

З початку повномасштабної війни РФ проти України до поліції Донецької області надійшло понад 40 тисяч звернень про безвісне зникнення людей. Більшість із них — зникли саме за особливих обставин, тобто на тимчасово окупованій території та під час бойових дій.

З 9 по 24 липня у всіх областях України буде змінено графіки відключень. У кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не буде обмежень. В інші дні обмеження споживання відбуватимуться згідно з графіками, опублікованими обленерго у кожному регіоні.

Бойові дії

За даними проекту DeepState, війська РФ просунулися в Нью-Йорку і Дружбі на Торецькому напрямку.

Російські військові обстріляли із «Смерчів» Українськ Донецької області. Одна людина загинула, ще двоє поранено, пошкоджено 4 двоповерхівки та 1 приватний будинок. В ході ранкового обстрілу міста постраждала одна людина. Ще 1 особа, за попередньою інформацією, поранена в Покровську. У місті пошкоджено адмінбудівлю.

У російському Єйську засобами ППО збили безпілотників. Уламки, що впали, пошкодили вишку стільникового зв’язку. У станиці Павловській через падіння уламків над нафтобазою спалахнув один із резервуарів із паливом. У станиці Ленінградська через атаку також спалахнув резервуар з паливом. Пожежі на нафтобазах також зафіксували супутники NASA.

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Шановні читачі! Ми хочемо зробити нашу розсилку більш цікавою та корисною, тому просимо відповісти на кілька запитань.

Джерело