Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 6 серпня — 06 серпня 2023 :: Донеччина

Суспільство

Для того щоб проїхати до Луганська, потрібен російський паспорт. За його відсутності військові окупаційної армії ретельно перевіряють документи, автотранспорт та цікавляться причинами подорожі.

На кордоні Білгородської області Росії та Сумської області відновив роботу пункт пропуску Колотилівка — Покровка, через який українці можуть виїхати з окупованих територій.

Бойові дії

ЗСУ завдали ударів по мостах у районі Чонгара та Генічеська на окупованій частині Херсонської області. Транспортний потік між Херсонською областю та Кримом окупаційна влада тимчасово переправила через два сухопутні коридори — Чаплінку та Каланчак.

Армія Росії запустила керовану авіабомбу центром переливання крові в Куп’янській громаді Харківської області. Загинуло двоє людей, четверо отримали поранення.

Увечері 5 серпня армія РФ масовано атакувала Україну. Зокрема, ракети було запущено з Білорусі. Чи означає це відкриття нового фронту та якою буде відповідь України – дивіться у цьому відео.

В угрупуванні «ДНР» заявили про поранення внаслідок обстрілу восьми людей у Донецьку та чоловіки у селі Старомихайлівка.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело