В армії Росії стали частішими випадки суїциду — 11 серпня 2023 :: Донеччина

Кількість самогубств серед російських офіцерів після початку повномасштабного вторгнення значно зросла.

Про це повідомив «Укрінформ» з посиланням на спікера Головного управління розвідки Андрія Юсова.

«Кількість суїцидів серед рашистів та російських офіцерів після повномасштабного вторгнення зросла і зросла значно. Частина з них може бути пов’язана з такими страхами (що їх наздоженуть українські військові — ред.)», — наголосив він.

За словами Юсова, тих росіян, які не хочуть виконувати злочинні накази, Україна готова ухвалити в рамках проєкту «Хочу жити», якщо вони здадуться в полон. Це стосується як рядового і командного складу, аж до генералів.

Відповідаючи на запитання про те, яким є портрет коригувальників, які фактично вбивають співгромадян, представник ГУР заявив, що це можуть бути різні люди, які, зокрема, можуть ностальгувати за радянською імперією.

Він зазначив, що росіяни не змирилися з тим, що їх не зустрічають із квітами в Україні, і продовжують робити спроби втягнути українців у свої махінації різними способами — безпосередньо, не безпосередньо, із виходами на них через соцмережі, телефонні, особисті контакти.

Відповідаючи на запитання, чи трапляються випадки, коли росіяни впроваджують агентів в українські органи влади, Юсов сказав, що подібні спроби не припиняються.

Він зазначив, що робота спецслужб, якою б вона не була складною та дорогою, все одно дешевше для РФ, якщо порівнювати з витратами на фронт та армію.

Нагадаємо, за даними ГУР, основні завдання російської пропаганди зводяться до того, щоб зруйнувати внутрішню єдність українського суспільства, підірвати довіру між Україною та партнерами, щоб зупинити військову допомогу.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело