Військова перемога над РФ — Зеленський зробив заяву — 28 травня 2024 :: Донеччина

Військова перемога над РФ - Зеленський зробив заяву - 28 травня 2024 :: Донеччина

Зеленський сказав, чи можлива військова перемога над РФ. Фото: ВП

Президент України Володимир Зеленський з робочим візитом перебуває у Брюсселі сьогодні, 28 травня. На його думку, Україна має перемогти, але ми маємо рухатися дипломатичним шляхом, тож і був запропонований Саміт миру. Про це він розповів під час пресконференції.

«Якщо ми хочемо справедливості, а Україна вимагає цього від демократичного світу, то обов’язково Україна має перемогти. Але я хочу без гучних заяв сказати, що важко перемагати лише зі зброєю», — зазначив він.

Зеленський підкреслив, що зброя потрібна Силам оборони, а сама війна має закінчитися справедливо.

«Тому зброя потрібна, щоб нас не зруйнували вщент, для того, щоб нас не окупували. РФ цього хоче від початку повномасштабної агресії. Нам треба відбиватися», — сказав глава держави.

Однак РФ має своїх союзників, які передають свою військову техніку, зокрема, йде відкрите постачання з Ірану не тільки зброї, а й ракет, також йде постачання зброї артснарядів та ракет від Північної Кореї.

«І є деякі речі, про які ми публічно не говоримо, але ми бачимо ці поставки, бачимо від наших розвідок і не говоримо, доки не буде 100% фактів про постачання від тієї чи іншої держави російському злу», — наголосив він.

Президент України додав, що «ми маємо йти дипломатичним шляхом, щоб війна не йшла десятиліття. Ось що ми хочемо. Дипломатичний шлях ми запропонували — Саміт миру».

Переможемо цензуру разом!

Як читати «Новини Донбасу» на окупованих територіях

Джерело