Українські розвідники здійснили рейд у районі Нової Каховки — 25 січня 2023 :: Новини Донбасу

Українські розвідники здійснили рейд у районі Нової Каховки - 25 січня 2023 :: Новини Донбасу

Наслідки рейду у Новій Каховці. Фото: ГУР МОУ

У ніч з 23 на 24 січня група спеціального призначення Головного управління розвідки Міноборони України за участю ЗСУ провела розвідувальний рейд до тилу окупантів у районі Нової Каховки у Херсонській області. Про це повідомила прес-служба ГУР МОУ.

«Попередньо, завдяки співпраці з місцевими партизанами та за допомогою спеціальних технічних засобів, розвідники встановили точне місцезнаходження передового пункту управління рашистів», — йдеться в повідомленні відомства.

За інформацією ГУР, група переправилася через річку і висадилася на протилежний берег, незважаючи на щільне мінування берегової лінії та фортифікаційні споруди.

Наголошується, що, вступивши в бій із противником, українські розвідники гранатометними пострілами знищили будівлю, в якій знаходився командний пункт.

Зазначається, що росіяни сприйняли висадку як спробу прориву лінії оборони та одразу залучили бойові резерви — підрозділ сил спеціальних операцій, авіацію та бронетехніку.

«Завдяки цьому розвідка отримала вичерпні дані щодо кількості, складу та місць розташування ворожих резервів», — розповіли в ГУР.

Там додали, що українські бійці знищили щонайменше 12 окупантів, БТР 82А і захопили .

Джерело