Зеленський не піддався тиску американських політиків щодо зниження віку мобілізації — Лещенко — 15 жовтня 2024 :: Донеччина

Радник керівника Офісу президента України Сергій Лещенко підтвердив, що на керівництво країни тиснуть американські політики. За словами Лещенка, представники двох політичних партій США не розуміють, чому в країні не мобілізують чоловіків у віці від 18 до 25 років.

У Демократичній та Республіканській партіях США наполягають на зниженні мобілізаційного віку в Україні, посилаючись на те, що під час війни США та В’єтнаму на фронт відправляли людей з 19 років.

«Якщо ця інформація спливла на поверхню, можу підтвердити: американські політики з обох партій тиснуть на президента Зеленського у питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років», — написав Лещенко

Він додав, що американці натякають: лише західної зброї недостатньо, потрібна мобілізація з 18 років.

«Президент Зеленський продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку», — наголосив Лещенко.

Як повідомлялося, Верховна Рада України заборонила мобілізацію 18-25-річних.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон про мобілізацію. Раніше, 18 травня, набрав чинності закон України про мобілізацію.

Джерело