Європа споживає ЗПГ швидше, ніж імпортує

Європа споживає ЗПГ швидше, ніж імпортує

Фото: ceep.be Європа споживає газу більше, ніж встигає імпортувати

У січні європейські термінали відправили до газотранспортної системи рекордний обсяг газу — 10,395 млрд кубометрів.

Країни Європи споживають зріджений газ швидше, ніж його встигають підвозити експортери, пише Інтерфакс у четвер, 3 лютого.

За даними видання, постачання з терміналів ЗПГ впали на 20% до максимуму середини січня, а запаси в резервуарах терміналів знизилися на третину до пікового рівня.

У січні термінали Європи відправили до газотранспортної системи рекордний обсяг газу — 10,395 млрд куб. м. Зазначається, що сумарна пропускна потужність терміналів була задіяна на 75%. При цьому основні термінали прийому ЗПГ працюють вже на межі своїх можливостей.

«Січневий рекорд не пройшов безслідно — термінали з прийому ЗПГ суттєво розтратили свої запаси. Якщо 16 січня було зафіксовано максимальний рівень запасів у танках терміналів Європи — 5,147 млн ​​куб. м ЗПГ — і вони були заповнені на 69%, то тепер (за підсумками газової доби 1 лютого) рівень впав уже на 32% — до 3,509 млн куб м (47%). Це означає, що ЗПГ споживається в Європі набагато швидше, ніж газовози встигають його підвозити», — сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що зі США до Європи вирушили понад 20 танкерів із ЗПГ, відправки чекають ще понад 30 суден.

Джерело