Чому нерезиденти виходять з українських боргових цінних паперів » Экономика | Ekonomist

Перший місяць 2022 року відзначається стрімким знеціненням гривні, що спровокувало падіння України у міжнародних рейтингах. Це у свою чергу зменшило довіру міжнародних фінансово-кредитних організацій до України.

Відомий український економіст Олександр Гончаров на своїй сторінці у Facebook стверджує, що цими днями ми спостерігаємо різке погіршення ситуації на українських ринках, зокрема курс долара США/гривня злетів учора, 17 січня, до 28,27, тобто з початку 2022 року зростання «американця» проти нашої національної валюти склало 3,8%.

«Це закономірно викликає обвал суверенних євробондів українського уряду: котирування національних облігацій зовнішньої державної позики сильно падали три дні поспіль на тлі геополітичних та військових загроз. Нерезиденти продовжують активно виходити з наших боргових цінних паперів», – зазначає Олександр Гончаров.

Зазначимо, що уряд так і не розробив пакет антикризових заходів, що не дозволяє усунути дефіцит газу та уповільнити рівень цін на споживчі товари. У підсумку це прискорює процеси знецінення гривні та згортає ділову активність.

Економіст

Источник