Ціна біткоїну впала нижче психологічного рівня у $60 тисяч

Ціна біткоїну впала нижче психологічного рівня у $60 тисяч

Фото: Getty Images Біткоїн покотився вниз

Лише нещодавно біткоїн досяг найвищого рівня з середини червня після того, як кандидат в президенти від Республіканської партії США Дональд Трамп пообіцяв сприяння криптовалюті.

Вартість найпершої криптовалюти — Bitcoin — впала за минулу добу на 3,38%, до $58,5 тисячі. Котирування вночі опускалися до рівня $58,5 тис. за «монету», повідомляє Coinmarketcap.

Ціна біткоїну впала нижче психологічного рівня у $60 тисяч

   

Припускають, що однією з причин падіння стало оголошення про виплати від криптобіржі Mt. Gox та великі перекази BTC на централізовані біржі, що викликало занепокоєння серед інвесторів.

Так, після кількох днів зростання, крипторинок з 2 серпня розвернувся на 180 градусів, що закінчилося обвалом. Аналітики пов’язують це з політичними та економічними змінами в багатьох країнах

Зауважимо, лише наприкінці липня криптовалюта досягла шеститижневого максимуму, подорожчавши на 2,6%, до $69 462. Менші токени, такі як Ether, Solana і Dogecoin, також зросли.

Тоді біткойн досяг найвищого рівня з середини червня після того, як кандидат в президенти від Республіканської партії США Дональд Трамп пообіцяв сприяння криптовалюті, а очікування зниження процентної ставки Федеральної резервної системи підсилили настрої інвесторів.

Нагадаємо, у січні США зробили важливий крок у легалізації Bitcoin. SEC дозволила фондам-важковаговикам галузі BlackRock, Invesco і Fidelity дрібнішим конкурентам, включаючи Valkyrie, розпочати торги. Після цього криптовалюта почала стрімко дорожчати.

Джерело