Делегація МВФ прибула на переговори до Києва

Делегація МВФ прибула на переговори до Києва

Фото: Getty Images Україна може отримати новий транш від МВФ у середині червня

Дискусії фокусуватимуться на ризиках, перед якими постала економіка України, та цілях економічної політики влади, зазначили у Фонді.

Команда Міжнародного Валютного Фонду на чолі з головою Європейського Департаменту МВФ Альфредом Каммером розпочинає зустрічі у Києві з представниками влади України та іншими партнерами у четвер, 23 травня. Про це йдеться в пресрелізі МВФ.

Як заявив  постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян, дискусії фокусуватимуться на ризиках, перед якими постала економіка України, та цілях економічної політики влади.

«Після цих зустрічей, починаючи з 27 травня, місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочне у Варшаві дискусії з представниками влади України щодо заходів економічної політики у контексті четвертого перегляду Програми розширеного фінансування (EFF)», – додав Степанян.

Раніше у Мінфіні заявили, що Україна повністю виконала всі структурні маяки та інші зобов’язання за програмою розширеного фінансування EFF з МВФ.

Чотирирічна програма EFF у розмірі близько 15,6 млрд доларів була затверджена 31 березня 2023 року і є частиною пакета міжнародної підтримки України в розмірі 122 млрд доларів.

На 2024 рік передбачено ще три транші за підсумками відповідних переглядів програми: SDR1,670 млрд ($2,21 млрд) у середині червня, потім по SDR835 млн на початку вересня і грудня.

На 2025 рік намічено два транші: по SDR684 млн на початку березня і наприкінці серпня, після чого заплановано ще три останні транші по SDR966 млн.

Джерело