Допомога Ахметова Україні з початку війни досягла 2,7 млрд

Допомога Ахметова Україні з початку війни досягла 2,7 млрд

Фото: Фонд Рината Ахметова Українці та захисники країни продовжують отримувати допомогу від Ахметова

Гумдопомога бізнесів SCM, Фонду Ахметова та ФК Шахтар охопила понад 3 млн осіб, триває допомога захисникам України.

Підприємства SCM, футбольний клуб Шахтар та Фонд Ріната Ахметова пожертвували 2,7 млрд гривень на допомогу Україні та українцям з початку вторгнення Росії, повідомляється на сайті компанії у четвер, 7 липня.

«З 24 лютого по 1 липня бізнес SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб Шахтар передали на допомогу 2,7 млрд грн або близько 90 млн доларів», — йдеться у повідомленні.

Пріоритетним напрямом допомоги є гуманітарка, а також підтримка силовиків та військових.

«Захисники України регулярно отримують від бізнесів SCM амуніцію, автотранспорт, дрони, спеціальні технічні засоби (тепловізори, далекоміри, камери тощо), фортифікаційні споруди, одяг та взуття, аптечки та турнікети, рації, пальне та інші необхідні їм речі та аксесуари», — зазначили у компанії.

Спочатку Фонд Ахметова планував роздати населенню 200 тисяч продуктових наборів, але у червні бізнесмен вирішив подвоїти продовольчу допомогу.

Також Фонд займається наповненням музею Голосу мирних — вже зібрано понад 25 тисяч історій людей, які постраждали від війни.

У свою чергу, бізнеси Метінвест та ДТЕК за підтримки Фонду та міжнародних донорів реалізують проект «Рятуємо життя», в рамках якого в Україну поставляються ліки та вироби медичного призначення.

Загалом гумдопомога бізнесів SCM, Фонду Ахметова та ФК Шахтар охопила понад 3 млн осіб. З них понад 1,2 млн було охоплено Фондом.

Триває і робота з підтримки громадян та у містах присутності бізнесів SCM. У центрах підтримки на базі підприємств допомогу отримують як їхні працівники, так і місцеві жителі, а також вимушені переселенці.

Зазначимо, за оцінками ЗМІ, на початок червня Ахметов виділив на допомогу військовим та населенню 100 млн євро.

Джерело