First Republic Bank отримав $30 млрд допомоги від 11 банків США

First Republic Bank отримав $30 млрд допомоги від 11 банків США

За тиждень акції банку First Republic обвалилися майже на 80%

В іншому випадку фінустанова стала б вже третім американським банком, який збанкрутував менш ніж за тиждень.

Керівники 11 найбільших банків США вирішили виділити 30 мільярдів доларів на забезпечення вкладів First Republic Bank, що опинився на межі кризи. Про це повідомляє CNBC із посиланням на заяви фінустанов.

Серед тих, хто підтримав банк, — Bank of America, Wells Fargo, Citigroup, JPMorgan Chase. На тимчасову допомогу вони надіслали йому по п’ять мільярдів доларів кожен.

Goldman Sachs та Morgan Stanley виділили по 2,5 мільярда доларів, а Truist, PNC, U.S. Bancorp, State Street та Bank of New York Mellon — по одному мільярду доларів.

Депозити повинні залишатись у First Republic не менше 120 днів.

«Ця демонстрація підтримки з боку групи великих банків є дуже бажаною та демонструє стійкість банківської системи США», — йдеться у повідомленні.

Організації також зазначили, що підтримка необхідна, оскільки середні за розміром та невеликі банки «вкрай важливі для здорового функціонування фінансової системи США».

За даними Федеральної резервної системи США на 2022 рік, First Republic посідає 14-те місце за розміром консолідованих активів у США.

За останній тиждень акції банку впали майже на 80%. На тлі краху двох американських банків Silicon Valley Bank і Signature Bank клієнти стали масово забирати кошти з First Republic. Рейтинги банку було знижено до рівнів спекулятивної категорії.

Нагадаємо, фінансові потрясіння викликали проблеми у швейцарського банку Credit Suisse, змусивши його зайняти до 54 млрд доларів у центрального банку Швейцарії для підтримки ліквідності.

Світові фінансові акції втратили $465 млрд через банкрутство SVB

Джерело