Гральний бізнес має доплатити 7 млрд гривень податків за минулий рік

Гральний бізнес має доплатити 7 млрд гривень податків за минулий рік

Фото: Unsplash Ігорні компанії мають доплатити до бюджету мільярди гривень

Змусити ігорний бізнес сплатити податки за 2022 рік є принциповим питанням, зазначили в Раді.

Питання занижених податкових платежів грального бізнесу у 2022 році залишається відкритим, компанії мають доплатити до бюджету мільярди гривень. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна заявив очільник комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
  «Переважна більшість операторів вже працює «по-білому» і сплачує непорівнянні з минулим роком податки до державного бюджету. Але ми повинні посилювати цей тиск і постійно моніторити їхню діяльність на предмет відповідності законодавству. І змусити сплатити їхні гроші за 2022 рік — це принципове питання», — сказав він.   За словами Гетманцева, цього року очікуються платежі від грального бізнесу до бюджету на рівні близько 7 млрд гривень, також аналогічна сума має бути сплачена за 2022 рік.   Глава комітету ВР зазначив, що є суб’єкти ринку, які припинили діяльність та не сплатять податки, однак у такому разі, на його думку, щодо них мають працювати правоохоронні органи.
  Він також повідомив, що ініціює внесення змін до закону про гральний бізнес, згідно з якими додатковою підставою для анулювання ліцензії є податковий борг платника, щоб компанія не змогла продовжувати роботу, не сплативши податків.
  За перші шість місяців 2023 року до бюджету надійшло 2,94 млрд гривень податку від діяльності грального бізнесу. Це у 14 разів більше, ніж за аналогічний період торік.

Нагадаємо, у лютому президент Володимир Зеленський підписав закон про позбавлення грального бізнесу податкових пільг.

У Київській області викрили шість підпільних гральних закладів

Джерело