Який новий алгоритм транскордонного перевезення відходів » Экономика | Ekonomist

Модернізація системи поводження з відходами є важливим пріоритетом національної та регіональної екологічної політики.

За інформацією тимчасово виконуючого обов’язки міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця, Уряд затвердив Порядок реалізації експериментального проекту щодо надання в електронній формі висновків про транскордонне перевезення відходів, які включені до Зеленого переліку.

Стрілець також зазначив, що «е-Зеленка» – це наймасовіша адмінпослуга Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

«Документ юридично затверджує новий алгоритм надання адмінпослуги: заявник авторизується в «ЕкоСистемі» через державний сервіс https://id.gov.ua та подає заявку; на телефон або ноутбук заявника сканується згенерований QR-код. За ним можна буде перевірити наявність у підприємця «Висновку» і скористатися ним з мобільного телефону», – уточнив Стрілець.

Зазначимо, що модернізація індустрії розміщення та утилізації відходів потребують значних обсягів інвестиційних ресурсів. Цифрова трансформація у поводженні з відходами підвищує інвестиційну привабливість даної складової природоохоронної інфраструктури.

Економіст

Источник