Київ відповів на бюджет США без допомоги Україні

Київ відповів на бюджет США без допомоги Україні

Фото: Unsplash Сенат США підтримав тимчасовий бюджет

Як пояснили в українському МЗС бюджет США — тимчасовий і він не вплине на узгоджену раніше допомогу.

Ухвалення тимчасового бюджету Сполучених Штатів, в якому немає нових витрат на підтримку України, не вплине на вже узгоджену раніше допомогу. Про це повідомив у Facebook речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

«Ситуація із тимчасовим бюджетом США не зупинить надходження допомоги до України, яка була оголошена раніше», — наголосив Ніколенко.

Як зазначив речник МЗС, зараз це близько 1,6 млрд. дол. на оборонку та 1,23 млрд. дол. прямої бюджетної підтримки, а також кошти на гуманітарні та енергетичні проєкти.

«Натомість «шатдаун» американського уряду міг би мати негативний вплив на втілення поточних програм для України», — переконаний дипломат.

Водночас, зараз українська влада активно працює із американськими партнерами, аби нове бюджетне рішення США, яке буде напрацьоване протягом наступних 45 днів, включало нові кошти для допомоги Україні.

«Не забуваємо, що в США зараз тривають внутрішньополітичні дискусії, повʼязані із американським політичним процесом. Підтримка України залишається непохитно міцною як в Адміністрації США, так і в обидвох партіях і палатах Конгресу США, а головне — серед американського народу», — відзначив Ніколенко.

Нагадаємо, що палата представників Конгрессу США ухвалила бюджет без допомоги Україні.

 

Джерело