Копійок більше не буде: НБУ змінить назву монет

Копійок більше не буде: НБУ змінить назву монет

Фото: НБУ В Україні хочуть відмовитись від копійок

Це потрібно для відновлення історичної справедливості, дерусифікації, наголосили в Нацбанку.

Національний банк України ініціює зміну назви розмінних монет з «копійка» на «шаг». Про це повідомила пресслужба НБУ в понеділок, 2 вересня.   Зазначається, що це потрібно для відновлення історичної справедливості, дерусифікації та відродженню національних традицій.   «Дослідивши історію грошового обігу України, ми дійшли беззаперечного висновку, що така назва для розмінної монети як «копійка» фактично є символом московської окупації», — йдеться в повідомленні.

«Сьогодні український народ повертає собі все, що було несправедливо в нього вкрадене та понівечене кремлівськими наративами. Саме час відновити справедливість і для грошової системи, очистити монетарний суверенітет від щонайменшої спорідненості з будь-чим московським. Ми маємо своє, питомо українське, слово для визначення дрібних монет — це слово «шаг», — наголосив голова НБУ Андрій Пишний.

Нагадаємо, у липні українці купили рекордний майже за 12 років обсяг валюти — 2,775 млрд доларів. Чиста купівля валюти склала 1,117 млрд доларів.

Перекази з картки на картку обмежать: що пропонує НБУ 

Джерело