Курс біткойна обвалився до нового двомісячного мінімуму

Курс біткойна обвалився до нового двомісячного мінімуму

Фото: Getty Images Біткойн упав до нового мінімуму

Ціна біткоїна стала найнижчою із середини червня, що може спричинити певну стривоженість серед інвесторів і призвести до активних продажів активу.

Курс біткойна впав до нового двомісячного мінімуму. Криптовалюта знизилася в четвер, 17 серпня, на 7,2%, що стало найбільшим одноденним падінням з листопада 2022 року, коли впала провідна біржа FTX. Про це повідомляє Reuters.   Курс біткойна впав у п’ятницю, 18 серпня, до 26172 доларів, найнижчого рівня із середини червня.   Світові ринки захлеснула хвиля розпродажів: основні індекси Волл-стріт закрилися в четвер зниженням, а азіатські акції вже третій тиждень зазнають збитків через побоювання з приводу економіки Китаю та побоювання, що процентні ставки в США залишатимуться вищими протягом тривалого часу, враховуючи стійку економіку.

Дехто з аналітиків пояснює падіння криптовалюти повідомленням у виданні The Wall Street Journal про те, що компанія SpaceX Ілона Маска продала свої біткойни після того, як знизила їх вартість на 373 млн доларів.   Керівник відділу досліджень Enigma Securities Джозеф Едвардс пояснив рух ціни біткойна низькою волатильністю та відсутністю ентузіазму з боку роздрібних інвесторів. В останні місяці біткойн вагався близько 30 000 доларів.   Нагадаємо, з початку поточного року Bitcoin подорожчав більш як на 82%. Попри зростання, його курс досі є значно нижчим за свій же історичний максимум — у листопаді 2021 року криптовалюта коштувала більш ніж 69 000 доларів.

Ліквідовано мережу сервісів для обміну криптовалюти

Джерело