Мінфін назвав суму залучених коштів у вересні

Мінфін назвав суму залучених коштів у вересні

Фото: Херсонська ОВА Україні потрібна багатомільярдна допомога в умовах війни

Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали понад 40% із загального обсягу фінансової допомоги.

Україна у вересні залучила майже 3 млрд доларів грантів та пільгового фінансування від міжнародних партнерів. Про це повідомила пресслужба Мінфіну у п’ятницю, 29 вересня.

«У вересні 2023 року до державного бюджету України надійшло близько 3 млрд доларів США зовнішнього фінансування. Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали понад 40% із загального обсягу фінансової допомоги», – йдеться в повідомленні.

Серед донорів у вересні 2023 року Євросоюз – 1,6 млрд доларів (пільгове фінансування), США – 1,25 млрд доларів (грант) та Світовий банк під гарантію Великої Британії – 100 млн доларів (пільгове фінансування).

Вказано, що залучена міжнародна допомога спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету – на забезпечення соціального захисту населення, оплати праці працівників секторів освіти та охорони здоров’я, гуманітарні потреби.

Загалом за дев’ять місяців поточного року Мінфін залучив понад 32,6 млрд доларів зовнішнього фінансування на нагальні потреби держбюджету.

Раніше стало відомо, що Україна розраховує на багатомільярдну допомогу США у наступному році.

Також повідомлялося, що Україні необхідно 42 млрд доларів зовнішнього фінансування у 2024 році..

 

Джерело: 24info