МВФ змінив свого представника в Україні

МВФ змінив свого представника в Україні

Фото: Скріншот Прісцилла Тоффано замінить Ваграма Степаняна

Зміна постійних представників є усталеною практикою в МВФ для забезпечення ротації своїх співробітників, зазначили у фонді.

Міжнародний валютний фонд призначив італійку Прісциллу Тоффано постійним представником в Україні. Про це повідомило представництво МВФ в нашій країнів п’ятницю, 19 липня.

«З 1 серпня цього року вона замінить на цій посаді Ваграма Степаняна, який після трьох років перебування на цій посаді повертається до центрального офісу МВФ», – йдеться в повідомленні.

У фонді зазначили, що зміна постійних представників є усталеною практикою в МВФ для забезпечення ротації своїх співробітників.

Згідно з даними в LinkedIn, з вересня 2013 до травня 2023 року Прісцилла Тофано працювала в МВФ економістом, після чого була підвищена до старшого економіста. Також була стажистом-докторантом (PhD Intern) у 2011-2012 роках у Європейському центральному банку та Банку Англії, а у 2017-2019 роках – запрошеним науковим співробітником Лондонської школи економіки (LSE).

Нагадаємо, на поточному тижні місія МВФ прибула в Київ для переговорів. Будуть обговорюватися податково-бюджетні плани української влади на друге півріччя поточного року.

Як відомо, на початку липня до держбюджету України надійшов черговий транш кредиту від МВФ на 2,2 млрд доларів. Водночас для отримання наступного кредиту фонд встановив для України дві додаткові вимоги.

Також повідомлялося, що після отримання траншу Україна вийшла на друге місце у світі за розміром боргу перед МВФ.

Джерело