Нацбанк втретє поспіль посилив гривню

Нацбанк втретє поспіль посилив гривню

Фото: РБК-Україна У обмінниках долар закріпився нижче психологічного рівня у 41 грн

На міжбанківському валютному ринку активізувалися продавці. В результаті американська валюта подешевшала відразу на 18 копійок.

Нацбанк третій день поспіль зміцнює курс гривні відносно долара і євро. Про це свідчать дані на сайті регулятора у середу, 5 червня.

Так, офіційний курс долара на четвер встановлено на рівні 40,1254 грн (-0,1684 грн). У свою чергу євро теж помено подешевшав – до рівня 43,6083 грн (-0,1588 грн).

На міжбанківському валютному ринку американська валюта знизилась відразу на 18 копійок – до 40,10-40,13 грн/долар (купівля/продаж) порівняно із закриттям у попередній день.

Сайт Мінфін повідомив, що сьогодні на міжбанку активізувалися продавці валюти.

«Багатьом потрібна гривня для закриття своїх поточних гривневих витрат з розрахунків із персоналом за минулий місяць та на розрахунки з постачальниками. Ідуть операції по лотах до 1 млн доларів», – відзначали фахівці сайту.

У обмінниках курс долара у продажу впав ще на 15 копійок і закріпився нижче психологічного рівня у 41 грн – 40,80 грн за долар.

Раніше у Нацбанку пояснили причини зростання курсу долара у травні. За даними регулятора, у минулому місяці попит на валюту підскочив на 41%.

Водночас у перший тиждень червня офіційний курс гривні перейшов до помітного зростання.

Джерело