Російський суд заарештував усі кошти найбільшого банку США у РФ

Російський суд заарештував усі кошти найбільшого банку США у РФ

Фото: Getty Images Російський суд заарештував усі кошти JPMorgan у РФ

Суд також наклав арешт на низку товарних знаків JP Morgan та будь-які цінні папери, що належать американському банку.

Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області наклав арешт на російські активи найбільшого банку США JP Morgan Chase за позовом місцевого банку ВТБ на 439,5 млн доларів. Про це повідомляє Reuters в середу, 24 квітня.

Суд заявив, що постановив арештувати всі кошти на банківських рахунках JP Morgan в Росії, включно з кореспондентськими рахунками та рахунками, відкритими на ім’я дочірньої компанії.   Також суд заарештував частки статутному капіталі російського комерційного банку Дж.П. Морган Банк Інтернешнл, що належать JP Morgan, і заборонив розпоряджатися частками у капіталі російської «дочки». Суд також наклав арешт на низку товарних знаків JP Morgan та будь-які цінні папери, що належать американському банку та іншим відповідачам.   Справа ВТБ проти JPMorgan є частиною спроб російського банку повернути заморожені після 24 лютого 2022 року кошти на закордонних рахунках.
  У квітні 2024 року JP Morgan Chase подав до суду на ВТБ у Нью-Йорку з вимогою припинити спроби повернути 439,5 млн доларів із рахунка, який був заблокований у США. Російський суд не наклав арешт на цінні папери та майно, що належать фондам JPMorgan, а також на домен jpmorgan.ru.   У скарзі, поданій до федерального суду Мангеттена на початку квітня 2024 року, JPMorgan назвав спробу ВТБ повернути гроші в Росії «кричущим порушенням» угоди про розгляд спорів у Нью-Йорку. Найбільший американський банк заявив, що американське законодавство забороняє йому повертати 439,5 млн доларів.   JPMorgan Chase — найбільший за розмірами активів банківський холдинг США. Належить до «великої четвірки» найбільших банків США. Веде діяльність у сфері інвестицій, фінансових послуг, управління приватними капіталами тощо. 

Нагадаємо, США розробляють санкції спрямовані на те, щоб відрізати окремі китайські банки від світової фінансової системи. Вашингтон надіється, що це призупинить фінансову підтримку Китаєм російського військового виробництва.

Зеленський взяв участь в інвестиційному саміті JP Morgan

Джерело