Що забезпечить 10% ІТ-галузі у структурі ВВП України » | Економіка

Для зміцнення ІТ-галузі необхідною є підготовка додаткової кількості фахівців, що може бути забезпечено на основі модернізації вітчизняної ІТ-освіти.

Віце-прем’єр-міністр України Михайло Федоров стверджує, що здійснюється оновлення інформатики для учнів усіх класів через реалізацію пілотного проекту, що стартує 1 вересня 2022 року. Це один з ключових проєктів у рамках реформи IT-освіти.

«Цього тижня на Diia Summit ми запустили Дія.City – спеціальний економічний та податковий режим для технологічних компаній. Наша ціль – це 10% частка ІТ-галузі у структурі ВВП. Ми хочемо, щоб в нашій країні створювались мільярдні компанії, а кількість спеціалістів зросла в два або й три рази. Враховуючи такий запит на айтішників, паралельно із запуском Дія.City ми працювали над реформою IT-освіти в Україні», – переконаний Михайло Федоров.

Михайло Федоров констатує, що зараз ситуація потребує оновлення. Учні в школах користуються ПЗ, яке вже давно неактуальне. Потребує оновлення і матеріально-технічна база. У школах не вистачає вчителів з ІТ-освітою. Предмет викладають вчителі інших предметів. Це зовсім не ті уроки інформатики, які допоможуть дітям знайти себе у новому цифровому світі.

Цифрова трансформація є однією з найбільш вдало проведених реформ владою «Слуги народу». Цифрові технології в цілому підвищують конкурентоспроможність національної економіки.

Економіст

Источник