В Україні планується підвищення податків — Гетманцев

В Україні планується підвищення податків - Гетманцев

Фото: Данило Гетманцев/Facebook Гетманцев підтвердив, що Кабмін хоче підвищити податки

Зміни будуть стосуватися бюджетоутворювальний прямих і непрямих податків в т. ч. ПДВ, військового збору й акцизів.

  Кабінет міністрів планує підвищити окремі податки для наповнення бюджету. Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram в четвер, 23 травня.   «Нам необхідно підвищити і видаткову і дохідну частину бюджету задля фінансування армії, яку ми фінансуємо за рахунок наших внутрішніх джерел. Ми не можемо запозичити ці кошти у партнерів», — зазначив депутат.   За його словами, уряд зараз підраховує потреби, але вони дуже великі — не менше 300 млрд гривень до кінця року.   «Яким чином можна зібрати такі гроші? Знову почекаємо пропозиції від Кабміну. Але так, їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворюючих прямих і непрямих податків в т.ч. ПДВ, військовий збір та акцизів. Чи добре це для економіки? Ні. Погано. Війна це дуже погано. Але чи є інші варіанти на столі?» — заявив Гетманцев.
Раніше стало відомо, що в Кабміні обговорюють підвищення ставок військового збору та податку на додану вартість (ПДВ). За інформацією ЗМІ, військовий збір планують підвищити з 1,5% до 5%. Аналогічну ставку податку в 5% можуть запровадити й для ФОПів.

Нагадаємо, за січень-квітень 2024 року до державного бюджету надійшло 623,5 млрд гривень. У першому кварталі поточного року фізичні особи-підприємці сплатили до бюджету понад 13,9 млрд гривень єдиного податку. 

Джерело