Україна просить виключити Росію зі складу МВФ та Світового банку

Україна просить виключити Росію зі складу МВФ та Світового банку

Фото: Пресс-служба Кабмина Шмигаль звернувся до G7

Відповідне звернення до європейських країн та США підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

Україна звернулася до країн G7 з проханням припинити членство Росії та Білорусі у Міжнародному валютному фонді та всіх організаціях Світового банку. Відповідне звернення підписав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Звернення адресовано до США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії та Японії у зв’язку з тим, що РФ та Білорусь «порушили свої зобов’язання та направили свою політику на війну».

«Жодна дія так не суперечить зобов’язанню підтримувати стабільність та впорядковані економічні умови як війна. Тому МВФ надає країнам-членам право забезпечити належну відповідь на ситуацію та захистити свій мандат», – написав Шмигаль.

Він просить підготувати та реалізувати процедуру призупинення операцій МВФ та Світового банку з Росією та Білоруссю, посилаючись на численні статті Угоди з МВФ та статуту Міжнародного банку реконструкції та розвитку, «які були відкинуті Росією та Білоруссю».

Як повідомлялося, напередодні стало відомо, що міжнародні платіжні системи Visa та MasterCard припиняють роботу у Росії.

Джерело