Чому платежі за житлово-комунальні послуги зросли на 40% » Экономика | Ekonomist

Рівень тарифів на житлово-комунальні послуги вже давно став для переважної більшості українців важливим фактором виживання в умовах глибокої економічної кризи, тим більше під час поширення пандемії коронавірусу.

Коментуючи динаміку нарахування тарифів за житлово-комунальні послуги за листопад 2021 року порівняно з листопадом 2020 року, народний депутат України Олексій Кучеренко на своїй сторінці у Facebook відмічає, що нарахування зросли незначно – на 1,1 млрд грн.

Причинами такої ситуації, на думку політика, є відносно тепла погода та економія з боку споживачів у зв’язку з підвищеними тарифами на газ. Водночас він акцентує увагу на тому, що значно зросла сума платежів за спожиті послуги житлово-комунальних підприємств.

«Платежі зросли значно (на 40%) і це свідчить про певну «переляканість» населення. Звертаю увагу, це все відбувається в умовах жорсткого державного регулювання тарифів на газ та електроенергію з боку держави – важко уявити, що було б за умови «ринкових» тарифів», – констатує Кучеренко.

Зазначимо, що українська влада внаслідок несвоєчасної закупівлі природного газу не змогла вплинути на уповільнення його вартості, що є однією з причин зростання тарифів за житлово-комунальні послуги.

Економіст

Источник