Чому в Україні все дорожчає » Экономика | Ekonomist

Різке підвищення цін на переважну більшість товарів погіршило й так незадовільне становище пересічних українців. Водночас причинами такого зростання виступають не лише внутрішні економічні фактори, але і глобальні фактори. Таким глобальним фактором виступає доларова інфляція.

На своїй сторінці у Facebook Cергій Лямець зазначає, що за 2021 рік інфляція у США становила 7% і це рекордний показник з 1982 року, що є надзвичайно негативним фактором для України.

«По-перше, всі гривневі та доларові заощадження українців втратили 7%. По-друге, на доларову інфляцію накладається гривнева, і виходить, що в Україні все дорожчає в рази сильніше. По-третє, доларова інфляція зжерла все зростання української економіки», – переконаний Сергій Лямець.

Зазначимо, що інфляція долара «з’їдає» доходи та заощадження і відповідно купівельну спроможність українських громадян. Все це посилює песимістичні настрої в суспільстві і знижує соціальні очікування, що негативним чином відображається на обсягах споживання і тим самим підриває господарську стійкість вітчизняного бізнесу.

Економіст

Источник