Чому Україна стає менш корумпованою » Экономика | Ekonomist

Однією з основних вимог партнерів України є масштабна боротьба з корупцією. Саме корупційний спрут не давав можливості українській владі у попередні роки забезпечити реалізацію необхідних для соціально-економічного піднесення реформ.

Водночас схвалення у 2019-2021 роках низки законодавчих актів та цифрова трансформація системи прийняття рішень на найвищому управлінському рівні на порядок зменшили ризики проявів корупції.

На своїй сторінці у Facebook народний депутат України, лідер партії «Слуга народу» Олена Шуляк стверджує, що Україна стає менш корумпованою, оскільки ще у 2019-му парламент ухвалив важливі антикорупційні закони, ефект від яких країна вже почала відчувати.

«Реалізуються й інші вагомі антикорупційні ініціативи. Хочеться вірити, що ці темпи не спадатимуть, а навпаки – виведуть Україну з «зачарованого кола» корупції старих політичних еліт», – переконана Олена Шуляк.

Нагадаємо, що в Україні здійснюється цифрова трансформація в системі державного управління, що на порядок зменшує ризик вчинення корупційних дій українськими чиновниками.

Економіст

Источник