Як держава буде допомагати малим фермерам у 2022 році » Экономика | Ekonomist

Аграрний сектор в останні роки став локомотивом розвитку національного господарства. Водночас це забезпечується за рахунок великого аграрного бізнесу, зорієнтованого на розвиток експортоорієнтованого рослинництва. Сектор малих фермерських господарств поки не використовує свого потенціалу через відсутність необхідної державної фінансової підтримки.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1102 від 25 серпня 2004 року щодо надання безвідсоткових кредитів сімейним фермерським господарствам без набуття статусу юридичної особи, збільшивши фінансування і строк кредитування удвічі – до 1 мільйона гривень і до 10 років. У 2022 році на цю програму підтримки закладено суму в 100 мільйонів гривень з можливістю збільшення бюджету.

Зазначимо, що сьогодні в розвитку національного аграрного сектора є ряд «вузьких місць», які можна усунути за допомогою малих фермерських господарств. Саме фермерські господарства за наявності реальної фінансової підтримки держави здатні збільшити поголів’я великої рогатої худоби і збільшити потужності в органічному землеробстві.

Економіст

Источник